Even geruststellen. Als je begint met fotograferen en zeker als je met een spiegelreflex of systeemcamera werkt, kunnen de eerste resultaten nogal teleurstellend zijn. De foto’s zijn te donker of onscherp, er staan afgesneden hoofden op en ontbrekende vingers, of de kleuren lijken en niet op. Ergst van al, je buurman heeft dezelfde foto’s genomen en die zien er veel beter uit.

Heb je dan toch een miskoop gedaan? Natuurlijk niet! Je buurman heeft deze cursus gewoon wat eerder te pakken gekregen dan jij! En nu ga je hem inhalen. Elk toestel heeft wel een automatische stand. Daarin zijn de instellingen zo gekozen dat je het meest kans maakt op een geslaagde foto. Kies voor die stand en hou je nu even alleen bezig met de omkadering van je foto, of zoals ze zeggen: de compositie.

Wat is compositie

Bij compositie gaan we onderwerpen een plaats geven zodat het beeld één mooi geheel vormt. Compositie zorgt er mee voor dat de foto aangenaam is om te bekijken.

Een juiste compositie zorgt er ook voor dat de aandacht naar de juiste plek gaat. Je gaat op zoek naar de essentie van de foto.

Duurtijd

Het is een 2 uur durende sessie. Met voldoende ruimte voor vragen en een pauze. De sessie kan ook korter indien nodig.

Niveau

De sessie is voor zowel beginners als gevorderden interessant.

Prijs

  • Voor bedrijven en privé: 150 euro
  • Voor verenigingen: 70 euro